MAC Rijnland - Alphen aan den Rijn e.o.

Motor- en Autoclub MAC Rijnland, Alphen a/d Rijn

De eerstvolgende rit: Boutrit van AMC The Skymasters zondagmiddag 16 december 2018


KronieK Online


Oranjerally Care for KidsHet bestuursteam deed mee aan de Oranjerally voor Care for kids.

Het laatste nieuws

Nieuw Puzzelbasisreglement 2018

Vanaf heden is het nieuwe Puzzel Basis reglement 2018 van kracht.

Zondagmiddag 25 november ZwartePietenrit

Dit jaar hebben we dit mooie evenement voor jong en oud naar de zondagmiddag kunnen verplaatsen.
De start en finishplaats is: Clubhuis van Windsurfvereniging Zegerplas aan de verlengde Aarkade (zijweg van de Sportlaan) in Alphen aan den Rijn. Inschrijven vanaf 13.00 uur
Een traditionele Puzzelrit voor de liefhebbers: Sportklasse: PMN en BRR. Puzzelklasse: Puzzel Basisreglement.
Voor de kinderen hebben we ook wat leuke opdrachten voor onderweg.
De Puzzelrit telt mee voor ons Open Puzzelritten Kampioenschap (OPK West)
Het was vorig jaar gezellig druk bij zwembad Aquarijn. Met 19 deelnemende auto’s aan de start met ruim 40 deelnemers werd het een geslaagde avond. De uitleg van de puzzelrit kunt u nog even terugkijken door op uitleg te klikken.

14 juni Zegerplasrit (Sportontmoetings-puzzelrit)

Tijdens de 41e Alphense Sportontmoeting hebben wij weer de puzzelrit (Zegerplasrit) uitgezet. De opkomst was goed. Door te klikken op uitslag komt op bij de uitslagenlijst. De uitleg kunt u nog even terug kijken door op uitleg te klikken. Tot ziens in juni 2019.

Zaterdag 8 september Oranjerit Voorhout

De Oranjerit van Voorhout die in samenwerking met MAC Rijnland is georganiseerd, had vorig jaar 111 deelnemers. Dat is 7 minder dan de top van vorig jaar. De uitslag staat hier
Wilt u de uitleg van de rit terugkijken klik dan op uitleg. Graag Tot ziens op zaterdag 7 september 2019.

Zaterdag 30 september Rallyetour Wheels in the West

Op zaterdag 29 september en zondag 30 september is er Wheels in the West evenement gehouden. Het Oldtimer Event in de Randstad in en om het Planetariumgebouw Hazerswoude/Boskoop. Met op zondag een rallye tour door het Groene Hart, uitgezet door MAC Rijnland. Er kwamen 50 equipes aan de start, die genoten hebben van een geweldige rally-tour door het Groene Hart. Hieronder onze MAC Rijnland Crew

MAC Rijnland verleent ook dit jaar op 5 mei medewerking aan de Liberty Tour Irenebrigade bij de doorkomst in Alphen a/d Rijn.

Elk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei over een afstand van 135 km de bevrijdingsvuurestafette vanuit Wageningen naar Den Haag gelopen door (o.a. Alphense) atleten. De lopers leggen dezelfde route af als de Irene Brigade in mei 1945. Toen trokken de bevrijders via Woerden, Bodegraven, Alphen a/d Rijn, Leiden, Voorschoten en Wassenaar, Den Haag binnen. Op 5 mei organiseert de Liberty Tour Foundation de doorkomst van het bevrijdingsvuur langs deze legendarische route die wordt omkleed met historische legervoertuigen. Tevens sluit het aan bij lokale evenementen.
Wij organiseren i.s.m. het Comité Bevrijdingsfeest van de AOV de Start en de intocht in Zwammerdam, de intocht in Alphen a/d Rijn en de rondrit met militaire voertuigen en kinderen naar de omliggende kernen om het bevrijdingsvuur daar aan te steken.
Meer info op: http://www.route-irenebrigade.nl/wp/ en http://aovinfo.nl/bevrijdingsdag/
We hebben nog een paar vrijwilligers nodig op 5 mei, geïnteresseerden graag even opgeven bij Jaap Spaargaren: 06-51645715 (ook voorzitter Comité Bevrijdingsfeest Alphen a/d Rijn)
Het gaat om verkeersregelaars en parkeersupport bij de koffiestop van de Keep Them Rolling voertuigen aan het Visserpark.


ALphriends4Hope


SAMEN LOOP VOOR HOOP ALPHEN A/D RIJN
Loopt u ook mee in mei 2018 in Park Rijnstroom?
Like ons op Facebook


Onze missie: Zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF kankerbestrijding bij het onderdeel Samenloop voor Hoop Alphen a/d Rijn. Waarbij we als vriendengroep onze naasten herdenken die overleden zijn aan deze vreselijke ziekte en ook eren we de survivors uit ons midden. Een gezamenlijke 24 uurs wandeling op een parcours. Het evenement staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

OPK West

OPK West (met logo) Het Open Puzzelritten Kampionschap West-Nederland is het eigen open puzzelritten Kampioenschap van MAC Rijnland. Er tellen 3 ritten mee:
1. Zegerplasrit in Juni (samenwerking met de Sportontmoeting Alphen aan den Rijn)
2. Oranjerit Voorhout in september (samenwerking met de Oranjevereninging Voorhout)
3. Zwarte Pietenrit in november (overdag op zondag)


Samenwerking met AMC The Skymasters uit Nieuwerkerk a/d IJssel

Samen met AMCS hebben we een Facebookpagina en een Twitteraccount Heeft u Facebook? Like ons dan op:
https://www.facebook.com/pages/AMC-The-Skymasters-MAC-Rijnland/866763416681306Heeft u Twitter? Volg ons dan op: @MACR_AMCS
PuzzelritGroeneHartOranjerit Sassenheim

Verkeersborden en verkeersregels 2014

Op de site van het ministerie van Verkeer en Waterstaat staat de brochure "Verkeersborden en verkeersregels in Nederland". Die kan daar (of hier op onze eigen site [PDF - 6 MB]) gedownload worden.

Hoe rijd je een puzzelrit