MAC Rijnland - Alphen aan den Rijn e.o.

Motor- en Autoclub MAC Rijnland, Alphen a/d Rijn

De eerstvolgende rit: Zegerplasrit juni 2018


KronieK Online


Oranjerally Care for KidsHet bestuursteam deed mee aan de Oranjerally voor Care for kids.

Het laatste nieuws

14 juni Zegerplasrit (Sportontmoetings-puzzelrit)

Tijdens de 40e Alphense Sportontmoeting hebben wij weer de puzzelrit (Zegerplasrit) uitgezet. De opkomst was goed. Door te klikken op uitslag komt op bij de uitslagenlijst. De uitleg kunt u nog even terug kijken door op uitleg te klikken. Tot ziens in juni 2018.

9 september Oranjerit Voorhout

De Oranjerit van Voorhout die in samenwerking met MAC Rijnland is georganiseerd, had dit jaar 118 deelnemers. Nog meer dan het record van vorig jaar. De uitslag staat hier
Wilt u de uitleg van de rit terugkijken klik dan op uitleg. Tot ziens in september 2018.

17 november ZwartePietenrit

Het was vorig jaar gezellig druk bij zwembad Aquarijn. Met 19 deelnemende auto"s aan de start met ruim 40 deelnemers werd het een geslaagde avond. De uitleg van de puzzelrit kunt u nog even terugkijken door op uitleg te klikken. Door op uitslag te klikken komt u op de uitslagenlijst. Tot ziens in november 2018

MAC Rijnland verleend ook dit jaar op 5 mei medewerking aan de Liberty Tour Irenebrigade bij de doorkomst in Alphen a/d Rijn.

Elk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei over een afstand van 135 km de bevrijdingsvuurestafette vanuit Wageningen naar Den Haag gelopen door (o.a. Alphense) atleten. De lopers leggen dezelfde route af als de Irene Brigade in mei 1945. Toen trokken de bevrijders via Woerden, Bodegraven, Alphen a/d Rijn, Leiden, Voorschoten en Wassenaar, Den Haag binnen. Op 5 mei 2016 organiseert de stichting Liberty Tour dat de doorkomst van het bevrijdingsvuur vanaf Zwammerdam langs de route wordt omkleed met historische voertuigen en sluit aan bij lokale evenementen.
Wij organiseren i.s.m. het Comité bevrijdingsfeest de Start en de intocht in Zwammerdam, de intocht in Alphen a/d Rijn en de rondrit met militaire voertuigen en kinderen naar de omliggende kernen om het bevrijdingsvuur daar aan te steken.
Meer info op: http://www.route-irenebrigade.nl/wp/
We hebben nog een paar vrijwilligers nodig op 5 mei, geïnteresseerden graag even opgeven bij Jaap Spaargaren: 06-51645715 (ook voorzitter Comité Bevrijdingsfeest Alphen a/d Rijn)
Het gaat om verkeersregelaars en parkeersupport bij de koffiestop van de Keep Them Rolling voertuigen aan het Visserpark.


ALphriends4Hope


SAMEN LOOP VOOR HOOP ALPHEN A/D RIJN
Loopt u ook mee in mei 2018 in Park Rijnstroom?
Like ons op Facebook


Onze missie: Zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF kankerbestrijding bij het onderdeel Samenloop voor Hoop Alphen a/d Rijn. Waarbij we als vriendengroep onze naasten herdenken die overleden zijn aan deze vreselijke ziekte en ook eren we de survivors uit ons midden. Een gezamenlijke 24 uurs wandeling op een parcours. Het evenement staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Samenwerking met AMC The Skymasters uit Nieuwerkerk a/d IJssel

Samen met AMCS hebben we een Facebookpagina en een Twitteraccount Heeft u Facebook? Like ons dan op:
https://www.facebook.com/pages/AMC-The-Skymasters-MAC-Rijnland/866763416681306Heeft u Twitter? Volg ons dan op: @MACR_AMCS
PuzzelritGroeneHartOranjerit Sassenheim

Verkeersborden en verkeersregels 2014

Op de site van het ministerie van Verkeer en Waterstaat staat de brochure "Verkeersborden en verkeersregels in Nederland". Die kan daar (of hier op onze eigen site [PDF - 6 MB]) gedownload worden.

Hoe rijd je een puzzelrit