MAC Rijnland - Alphen aan den Rijn e.o.

Motor- en Autoclub MAC Rijnland, Alphen a/d Rijn

Eerstvolgende rit: Donderdag Zegerplasrit 20 juni 2019


KronieK Online


Oranjerally Care for KidsHet bestuursteam deed mee aan de Oranjerally voor Care for kids.

Het laatste nieuws

Nieuw Puzzelbasisreglement 2018

Vanaf heden is het nieuwe Puzzel Basis reglement 2018 van kracht.

Zondagmiddag 24 november ZwartePietenrit

Dit jaar gaan we weer genieten van dit mooie evenement voor jong en oud op de zondagmiddag.
Vorig jaar was het gezellig druk bij de Windsurfvereniging aan de Verlengde Aarkade. Met 21 deelnemende auto’s aan de start met ruim 50 deelnemers werd het een zeer geslaagde middag. De uitslag van deze rit is te vinden door op UITSLAG te klikken en de uitleg van de puzzelrit kunt u nog even terugkijken door op UITLEG te klikken
Voor de kinderen en hun ouders hadden we ook wat leuke kinder-opdrachten voor onderweg.
De Puzzelrit telde mee voor ons Open Puzzelritten Kampioenschap (OPK West) (zie elders voor de eindstand)

Donderdagavond 20 juni Zegerplasrit (Sportontmoetings-puzzelrit)

Donderdagavond 20 juni wordt de 42e Alphense Sportontmoeting weer gehouden. Vorig jaar hebben wij ook genoten van deze puzzelrit. De opkomst was goed. Door te klikken op uitslag komt op bij de uitslagenlijst. De uitleg kunt u nog even terug kijken door op uitleg te klikken. Naast de Sportontmoetingsteams kunnen onze eigen leden en relaties deelnemen in de MAC Rijnlandklassen Sportklasse en Puzzelklasse. Tot ziens op 20 juni 2019.

Zaterdagavond 7 september Oranjerit Voorhout

De Oranjerit van Voorhout die in samenwerking met MAC Rijnland is georganiseerd, had vorig jaar 111 deelnemers. Dat is 7 minder dan de top van vorig jaar. De uitslag staat hier
Wilt u de uitleg van de rit terugkijken klik dan op uitleg. Graag Tot ziens op zaterdag 7 september 2019.

Zaterdag 28 september Rallytour september Rallyetour Wheels in the West

Op zaterdag 28 september wordt de Rally-Tour van Wheels in the West weer gehouden. Start en Finish: Planetariumgebouw Hazerswoude/Boskoop. Deze Rally-Tour is een dag-rit en voert u door het Groene Hart. Er is een keuze tussen: alleen toeren of toeren met een puzzelelement erin. De rit wordt weer uitgezet door MAC Rijnland. Vorig jaar kwamen er 50 equipes aan de start, die genoten hebben van een geweldige rally-tour door het Groene Hart. Hieronder onze MAC Rijnland Crew.

MAC Rijnland verleent ook dit jaar op 5 mei medewerking aan de Liberty Tour Irenebrigade bij de doorkomst in Alphen a/d Rijn.

Elk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei over een afstand van 135 km de bevrijdingsvuurestafette vanuit Wageningen naar Den Haag gelopen door (o.a. Alphense) atleten. De lopers leggen dezelfde route af als de Irene Brigade in mei 1945. Toen trokken de bevrijders via Woerden, Bodegraven, Alphen a/d Rijn, Leiden, Voorschoten en Wassenaar, Den Haag binnen. Op 5 mei organiseert de Liberty Tour Foundation de doorkomst van het bevrijdingsvuur langs deze legendarische route die wordt omkleed met historische legervoertuigen. Tevens sluit het aan bij lokale evenementen.
Wij organiseren i.s.m. het Comité Bevrijdingsfeest van de AOV de Start en de intocht in Zwammerdam, de intocht in Alphen a/d Rijn en de rondrit met militaire voertuigen en kinderen naar de omliggende kernen om het bevrijdingsvuur daar aan te steken.
Meer info op: http://www.route-irenebrigade.nl/wp/ en http://aovinfo.nl/bevrijdingsdag/
We hebben nog een paar vrijwilligers nodig op 5 mei, geïnteresseerden graag even opgeven bij Jaap Spaargaren: 06-51645715 (ook voorzitter Comité Bevrijdingsfeest Alphen a/d Rijn)
Het gaat om verkeersregelaars en parkeersupport bij de koffiestop van de Keep Them Rolling voertuigen aan het Visserpark.


ALphriends4Hope


SAMEN LOOP VOOR HOOP ALPHEN A/D RIJN
Loopt u ook mee in mei 2018 in Park Rijnstroom?
Like ons op Facebook


Onze missie: Zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF kankerbestrijding bij het onderdeel Samenloop voor Hoop Alphen a/d Rijn. Waarbij we als vriendengroep onze naasten herdenken die overleden zijn aan deze vreselijke ziekte en ook eren we de survivors uit ons midden. Een gezamenlijke 24 uurs wandeling op een parcours. Het evenement staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

OPK West

OPK West (met logo) Het Open Puzzelritten Kampionschap West-Nederland is het eigen open puzzelritten Kampioenschap van MAC Rijnland. Er tellen 3 ritten mee:
1. Zegerplasrit in Juni (samenwerking met de Sportontmoeting Alphen aan den Rijn)
2. Oranjerit Voorhout in september (samenwerking met de Oranjevereninging Voorhout)
3. Zwarte Pietenrit in november (overdag op zondag)


Samenwerking met AMC The Skymasters uit Nieuwerkerk a/d IJssel

Samen met AMCS hebben we een Facebookpagina en een Twitteraccount Heeft u Facebook? Like ons dan op:
https://www.facebook.com/pages/AMC-The-Skymasters-MAC-Rijnland/866763416681306Heeft u Twitter? Volg ons dan op: @MACR_AMCS
PuzzelritGroeneHartOranjerit Sassenheim

Verkeersborden en verkeersregels 2014

Op de site van het ministerie van Verkeer en Waterstaat staat de brochure "Verkeersborden en verkeersregels in Nederland". Die kan daar (of hier op onze eigen site [PDF - 6 MB]) gedownload worden.

Hoe rijd je een puzzelrit