MAC Rijnland - Alphen aan den Rijn e.o.

Motor- en Autoclub MAC Rijnland, Alphen a/d Rijn

Eerstvolgende rit: Donderdag Zegerplasrit 20 juni 2019

Uitslagen

Voorrijder MAC Rijnland
Voorrijder MAC Rijnland

Oranjerit 2012
Oranjerit 2012

flyer OTD 2012
flyer OTD 2012

Zwartepietenrit
Zwartepietenrit

Algemeen

Overzicht van activiteiten MAC Rijnland

MAC Rijnland organiseert jaarlijks verschillende activiteiten, soms in samenwerking met andere verenigingen of instanties.
Hieronder een overzicht:

Bevrijdingsdag

Op 5 mei (Bevrijdingsdag) geven we onze medewerking aan de Liberty Tour die door Alphen komt over de historische route van de Irene Brigade van 1945. Alphense marathonlopers halen het bevrijdingsvuur uit Wageningen. In Alphen aangekomen worden ze begeleid door ca. 50 militaire voertuigen uit WO II. MAC Rijnland organiseert de start, de lokale intocht en de tijdelijke opstelling van de voertuigen in het Burgemeester Visserpark. Daarnaast hebben we sinds 2017 een eigen lokale groep geformeerd met militaire voertuigen uit de eigen regio. Hiermee brengen we kinderen met het bevrijdingsvuur naar de diverse kernen van Alphen aan den Rijn. E.e.a. gaat in nauwe samenwerking met de Stichting Alphense Oranje Vieringen, Gemeente Alphen a/d Rijn en Stichting Veteranencentrum de Oude Stomp.

Alphense Sportontmoeting (Zegerplasrit)

Ieder jaar zetten wij in de eerste helft van juni de populaire autopuzzelrit uit voor de SportontmoetingAlphen a/d Rijn.
Alle sportverenigingen gaan dan elkaars sport beoefenen in teamverband. De Start en Finish van dit evenement is bij Windsurfvereniging Zegerplas aan de Verlengde Aarkade in Alphen a/d Rijn

Oranjerit Voorhout

Ieder jaar zetten wij in de eerste helft van september de Oranjerit uit voor de Oranjevereniging Voorhout. De rit wordt verreden op een eigen puzzelreglement. De rit bestaat uit een A traject en B traject van elk ca 17 km. De start en finish is in de kantine van vv Foreholte te Voorhout. Voorinschrijving is verplicht. (zie aankondiging tegen die tijd)

Zwartepietenrit

Op een vrijdagavond in november, zodra de Sint weer in het land is, organiseert MAC Rijnland traditiegetrouw de "ZwartePietenrit". Een gezellig familie-evenement voor het hele gezin in de Puzzelbasisklasse, waaraan ook kinderen kunnen meedoen. (gedeeltelijk speurtocht)
Buurtverenigingen en andere gezelschappen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. (neem even contact op met het bestuur)
De overige rijders kunnen hun hart ophalen met leuke Sinterklaaspuzzelvallen waar toch wel even over nagedacht moet worden.
Alle deelnemers krijgen bij de start alvast een surprise van Sinterklaas.
De Zwartepietenrit wordt gehouden in de tweede helft van november. De Start en Finish van dit evenement is vanuit de zaal bij het zwembad Aquarijn van De Termen2 in Alphen a/d Rijn.
Na afloop gezellig napraten met de uitleg op het grote scherm!

Rit op Verzoek

Wij zijn ook specialist in het uitzetten van grote en kleine toertochten t.b.v. derden.
Dit kunnen fototoertochten, sterritten, gewone puzzelritten of combinaties op maat zijn.

Kijk voor meer informatie onder Rit op Verzoek.

Naar bovenTop